Traen-tal får øjenbrynene til at løfte sig

Regnskabstal fra den store dansk ESDH-leverandør Traen vækker undren og skaber forvirring om selskabets reelle tilstand.

Foto: Colourbox.

Et netop aflagt regnskab fra it-virksomheden Traen vækker undren blandt regnskabskyndige, der ser flere tegn i regnskabet på, at Traen er under voldsomt pres.

Således har selskabet i regnskabet skruet voldsomt op for de luftige værdier, nemlig goodwill og de immaterielle aktiver.

Selskabet har fastsat de immaterielle aktiver til hele 134 millioner kroner mod materielle aktiver på blot 3,1 millioner kroner, mens goodwill - altså den værdi, som selskabet vurderer, at dets brand har i markedet - er blevet sat tårnhøjt til næsten 78 millioner kroner.

"Andelen af immaterielle aktiver i forhold til samlede aktiver er bemærkelsesværdig høj," siger professor Caspar Rose fra CBS.

Hertil kommer angivne gældsforpligtelser på næsten 200 millioner kroner.

Vurderet ud fra de offentliggjorte regnskabstal, er der "risiko for, at selskabet ikke kan leve op til sine kontraktlige forpligtelser fremover," vurderer professoren.

Han mener, at disse tal samlet bør vække undren hos Traens kunder og samarbejdspartnere.

Regnskabet er det første årsregnskab fra Traen, siden det dengang nødlidende selskab blev overtaget af kapitalfonden Dansk Kapitalanlæg i starten af 2009.

I de sidste seks måneder af 2009 havde selskabet en omsætning på 65 millioner kroner og et underskud på en halv million kroner.

Satser på offentlig sektor

..

Læs også