Eksperter urolige for Danmarks bredbåndshastighed

Danmarks sekundære placeringer på ny liste over internethastighed og -udbredelse deler danske teleanalytikere: Skader det nationaløkonomien eller er tophastigheden fløjtende ligegyldig?

Arkivfoto Arkivfoto

Flere danske teleanalytikere er bekymrede for, at Danmark ikke længere tilhører den absolutte elite, når det kommer til både udbredelsen af bredbånd og den hastighed, som internettet kommer hjem i danskernes stuer med.

Teleanalytikernes bekymring skyldes distributionsselskabet Akamais opgørelse over verdens hurtigste bredbåndslande og lande med den størst bredbåndspenetration.

Analytikerne mener, at udviklingen ligefrem kan få konsekvenser for nationaløkonomien.

"Vi har politisk opbakning til, at vi skal være langt fremme med både hastighed og udbredelse. Derfor er det bekymrende, at vi er havnet på sekundære placeringer," siger teleanalytiker Torben Rune fra selskabet Netplan.

Han peger på, at andre lande er rykket forbi Danmark, og landet vil næppe være det naturlige valg for HD-streaming, fjernundervisning og fremtidens net-applikationsudvikling lige med det samme, hvis der ikke bliver strammet op på hastighederne.

Skræmmer tech-firmaerne væk

..

Læs også