Minister vil digitalisere for at spare penge

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har et hul i kassen, og de manglende penge vil han i høj grad hente ved hjælp af it-projekter.

Claus Hjort. Foto: Niels Hougaard Hougaard Niels

Digitalisering, digitalisering og digitalisering af den offentlige sektor.

Det var mantraet, da toppen af dansk erhvervsliv samt flere topministre her til eftermiddag mødtes i Dansk Design Center for at diskutere fremtidens vækst og velfærd i et højhastighedssamfund.

"Vi skal prioritere benhårdt i det offentlige de kommende år. Vi skal lære ikke at bruge flere penge, men at bruge pengene bedre. Derfor giver det mening at bruge digitalisering," fortalte finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i sin tale.

Efterfølgende blev der skudt i gang i en paneldebat, hvor topcheferne fra DI, KMD og Telia deltog; henholdsvis Hans Skov Christensen, Lars Monrad-Gylling, Jesper Brøckner samt finansministeren.

Herefter spurgte ordstyrer Morten Løkkegaard finansministeren, hvordan det offentlige skulle bruge de digitale løsninger.

"Det må de finde ud af. Jeg har brug for pengene som finansminister," svarede Claus Hjort Frederiksen.

Han nævnte dog, at udgifter til brevpost i dag er to milliarder kroner i det offentlige, og at der her er over en milliard kroner at spare.

Løsninger i spil

..

Læs også