Forbrugergruppe vil splitte Google i to

Det amerikanske justitsministerium opfordres til en monopol-undersøgelse af Googles søge- og reklamevirksomhed og overveje straf som for eksempel en opsplitning af virksomheden.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Computerworld News Service: Consumer Watchdog efterspørger sammen med en mobil-entreprenør og to advokater, der repræsenterer konkurrenter til Google, en monopolundersøgelse, der skal gennemføres af det amerikanske justitsministerium, og som skal koncentrere sig om forskellige emner, som for eksempel Googles sammenkobling af søgeresultater og reklamer.

"Tiden er tydeligvis moden til, at Justitsministeriet bør lancere en større monopol-undersøgelse af Google, og vi mener desuden, at alle løsninger bør overvejes - også en mulig opsplitning af internet-giganten," siger John Simpson, der er forbruger-talsmand ved Consumer Watchdog.

Den 25 år gamle organisation fokuserer på en række forbrugerrelaterede emner som for eksempel sundhedsvæsen, forsikringer og energi. Men i løbet af de senere år har gruppen desuden beskæftiget sig med teknologi og har i den forbindelse først og fremmest rettet kritik mod Google.

Consumer Watchdog sendte i sidste uge et brev til det amerikanske justitsministerium, hvori gruppen efterlyste en undersøgelse af Googles påståede brud på monopol-lovene.

"For de fleste amerikanere - ja, for de fleste mennesker i hele verden - udgør Google porten til internettet," står der i brevet. "Små ændringer i de proprietære søge-algoritmer kan betyde forskellen mellem succes eller fiasko for en virksomhed."

Justitsministeriet nægter at udtale sig om sagen.

Resultaternes neutralitet kompromitteres

..

Læs også