Videnskabsministeren afviser at pege på netteknologi

Det bliver op til markedet at afgøre, hvilken teknologi Danmarks fremtidige teleinfrastruktur skal bestå af.

Regeringen er i disse dage ved at fastlægge sine ambitioner om Danmarks fremtidige bredbåndsinfrastruktur.

Og allerede nu er det klart, at regeringen undlader at pege på en bestemt teknologi til at imødekomme fremtidens behov for båndbredde. Det kom frem på en konference om fremtidens højhastighedssamfund i går eftermiddag.

"Udviklingen skal være markedsdrevet, og udviklingen skal være teknologineutral," fortæller videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen fra De Konservative.

Hun fremhæver videre, at regeringen er i gang med at komme med sit bud på, hvad de danske bredbåndsmål bliver. Højhastighedskomiteen foreslog 50 megabit til 80 procent af befolkningen i 2013, men Charlotte Sahl-Madsen ønsker ikke at konkretisere regeringens bud.

"I regeringen overvejer vi for tiden vores bud," siger hun.

Charlotte Sahl-Madsen tilføjer, at branchen må væbne sig med forventningens glæde.

Kritik fra Forbrugerrådet
Tidligere på året var Forbrugerrådet ude med kritik af Højhastighedskomiteen, fordi den ikke pegede på en konkret teknologi. Ifølge Forbrugerrådet er der kun én teknologi, der kan imødekomme fremtidens behov, og det er fiber, lyder det.

Charlotte Sahl-Madsen holder dog fast i, at fremtidens bredbåndsinfrastruktur skal være neutral. På spørgsmålet, om det ikke er "enerverende for fiber", svarer hun:

"Det kan ikke udelukkes."

Hun kommer dog gerne med nogle generelle udtalelser om de behov, som båndbredden skal kunne imødekomme.

"Ønsker vi øget digitalisering, så skal der være tilstrækkelig båndbredde til at bruge tjenesterne i det digitale Danmark," siger Charlotte Sahl-Madsen og fortsætter:

"Når vi taler om højhastighedssamfundet, så taler vi også om den digitale infrastruktur. Og den skal fortsat være blandt de bedste i verden. Danskerne skal kunne udnytte teknologien hjemme og på arbejdet."

Konferencen "Vækst og velfærd i et højhastighedssamfund" fandt sted i Dansk Design Center, hvor en stor del af it- og telebranchen var mødt frem foruden finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og videnskabsministeren.

Læs også