Lær at tøjle din datacenter-leverandør

Selve it-ansvaret kan ikke outsources, så du gør klogt i at stille de rigtige krav til leverandøren.

Yahoo datacenter. Foto: AP Foto: AP

Med et øget fokus på outsourcing og cloud computing som en af tidens hotteste tendenser, er der udsigt til, at endnu flere datacentre vil skyde op som paddehatte i de kommende år.

Vi befinder os godt inde i datacentrenes tidsalder, og som kunde i et datacenter gør du klogt i at stille de rette krav til sikkerheden.

"Når vi rådgiver vores kunder om, hvordan de skal vælge en leverandør, så råder vi dem til at se på modenheden, sikkerheden og leverance hos leverandøren i forhold til den pris, man er villig til at betale. De ting hænger naturligvis sammen," forklarer Jørgen Sørensen, partner i Deloitte Enterprise Risk Services.

Deloitte fører revisionskontrol med en række af de danske datacentre og rådgiver kunder om it-outsourcing. Jørgen Sørensen mener ikke, at man kan tegne et generelt billede af sikkerhedsniveauet i datacentrene.

"Modenhedsniveauet i de forskellige datacentre er meget forskelligt. I skoven af datacentre er nogle startet som webhosting/housing-centre og har udviklet sig til at blive mere deciderede drifts-centre og service-providere."

"De helt store datacentre har været der i mange år og driver nogle samfundskritiske løsninger, og de har naturligvis et noget andet modenheds- og sikkerhedsniveau," forklarer Jørgen Sørensen.

Generelt højere sikkerhed med datacentre

..

Læs også