Windows-maskiner udsender mest spam

Der kommer flest spam-mails fra Windows-maskinerne, men det er Linux, der indtager førstepladsen i spam-indekset.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Symantec har offentliggjort MessageLabs Intelligence-rapporten for april 2010, der er firmaets øjebliksbillede over den digitale sikkerhed.

I rapporten har MessageLabs Intelligence, der er en del af Symantec, blandt andet analyseret passive fingeraftryk i spam-mail for at finde ud af, hvilke styresystemer, der bliver brugt på de inficerede botnet-computere, som udsender spam.

Hovedparten af de inficerede maskiner kører Windows, og andelen af spam med passive fingeraftrykssignatur svarede således til Windows' andel af styresystemmarkedet. Windows er platform på cirka ni ud af 10 maskiner, hvilket betyder, at platformen tegner sig for langt hovedparten af verdens spam, hvis man alene ser på antal e-mail.

Ifølge april-rapporten er 1 ud af 1,11 e-mail spam. Ifølge Symantec steg spam-niveauet i Italien til 95,5 procent i april, hvilket gør landet til det hårdest ramte i hele verden.

"Spam bliver oftere sendt fra computere, der kører Windows, end fra de, der kører andre styresystemer," konkluderer senioranalytiker Paul Wood fra MessageLabs Intelligence.

Linux topper spam-index

..

Læs også