Microsoft: Google krænker patenter med Android

Microsoft mener, at Google krænker en hel stribe af selskabets patenter med mobil-systemet Android.

Googles android mobiltelefon. Foto: AP/Mark Lennihan. Foto: AP/Mark Lennihan

Microsoft mener, at Googles styresystem til smartphones, Android, krænker selskabets intellektuelle ejendom.

Med udmeldingen er der meget, der tyder på, at de to selskabers indædte kamp - som du kan læse mere om her - træder ind i en ny fase.

Microsoft mener, at Android krænker selskabets patenterede mobil-teknologier på en bred vifte af områder, der dækker brugerinterface og hele det underliggende styresystem.

Microsofts juridiske chef, Horacia Gutierrez, siger til nyhedsmediet Cnet, at Microsoft er nødt til at påtage 'sig ansvaret' for at sikre, at 'konkurrenter ikke nasser på vores opfindelser'.

Han meddeler samtidig, at Microsoft altid foretrækker at løse stridigheder om licensiering af intellektuelle rettigheder uden at ty til retssager.

Microsofts udmelding kommer kort tid efter, at selskabet og smartphone-producenten HTC har indgået en patent-aftale, der sikrer den taiwanske producent særskilt ret til at anvende Microsofts patenterede teknologier på telefoner, der kører på Android.

Det kan du mere om her.

Til gengæld vil Microsoft modtage royalties af HTC. Angiveligt skal Microsoft være i forhandlinger med andre mobil-producenter om lignende aftaler.

Android er baseret på Linux, men indeholder samtidig en række andre interfaces og programmer. Microsoft vil ikke fortælle, hvor selskabet mener, at krænkelserne har fundet sted.

Læs også