Første smartphone med Symbian 3 på vej

Den finske telefon-producent Nokia håber, at en forbedret brugerflade vil gøre Symbian 3 mere populær.

Nokia N8

Computerworld News Service: Nokia fortæller, at virksomhedens N8, der er den første smartphone baseret på styresystemet Symbian 3, vil komme på hylderne i årets tredje kvartal.

Den finske virksomhed har lovet, at Symbian 3-telefonerne bliver nemmere at anvende end deres forgængere var. N8 bliver den første model i en familie af smartphones baseret på Symbian 3, som vil udkomme i løbet af 2010, oplyser Nokia.

N8 vil komme til at udgøre en hjørnesten i Nokias bestræbelser på at komme tilbage på markedet for high-end-telefoner, står der i en research note fra CCS Insight.

Der har været talt meget om Nokias problemer i det segment og deres baggrund i det faktum, at udviklingen af styresystemet Symbian ikke har kunnet holde trit med de touch-baserede styresystemer, der er blevet tilbudt først af iPhone og siden af Android.

Men det vil Symbian 3 lave om på, mener Nokia. Det nye styresystem vil give mulighed for at lave personligt tilpassede skærme, ligesom det vil understøtte multitouch, single tap og hurtigere multitasking. N8 vil desuden være integreret med sociale netværk.

Forbedringerne vil hjælpe Nokia med at hale ind på Apple og Android-firmaer som HTC og Motorola, men der er ikke rigtig noget, der vil kunne få Nokia til at stå ud i mængden, vurderer Carolina Milanesi, der er research director ved analysefirmaet Gartner.

Nokias største udfordring bliver at få brugerne til at samle telefonen op og begynde at lege med den, eftersom brugerfladen ser fuldstændig ud som de eksisterende versioner af Symbian, som mange brugere ikke bryder sig om. Man oplever først forbedringerne, når man begynder at bruge styresystemet, tilføjer Carolina Milanesi.

Symbians største støtte

..

Læs også