Advokater uden grænser

Da Steen Rosenfalck fik en ny ide til et advokatfirma i London, tøvede han ikke med at gennemføre den. I dag er han ledende partner i et selskab med vokseværk, der tilbyder erhvervsretslig ekspertise i flere lande, og som flere større selskaber har summet omkring. Men Rosenfalck er ikke en mand, der står stille for at nyde sin succes.

Ideen tog form over en flaske hvidvin.

Det havde været en uge, hvor alt var foregået med 180 km i timen, og de to advokater var sunket sammen på en pub på the Strand centralt i London rundt om hjørnet fra advokatfirmaet Osborne Clarke, hvor de begge arbejdede.

Det var sent, og de var trætte og desillusionerede.

De begyndte at småsnakke om danne at anderledes advokatfirma; uden al bureaukratiet som i et firma med 600-700 jurister, uden den stive britiske dress code, men først og fremmest et selskab med erhvervsadvokater, som ikke bare kunne praktisere i engelsk lov, men også i tysk, fransk og skandinavisk lov.

»Jeg ved faktisk ikke, hvad det var, som drev mig. Jeg tror, at det var bevidstheden om, at jeg kunne gøre det bedre selv,« siger Steen Rosenfalck.

Han er klædt i hvid skjorte, der står åben i halsen. Den nålestribede habit er han lige hoppet i i stedet for de shorts, som han sad i ved skrivebordet, inden han spurtede ned til mødelokalet. Tonen er jovial, og stemmen emmer af underspillet humor.

Den 49-årige dansker er stifter af advokatfirmaet Miller Rosenfalck LLP i London.

På otte år er det skudt op af jorden fra et enmandsforetagende til et selskab med 28 ansatte og har gjort sig bemærket som den nye dreng i klassen i en by med nogle af de skarpeste advokathjerner i verden. Et par større firmaer har allerede summet omkring det som bier om en honningkrukke - tiltrukket af duften af en ny international markeds-idé. Tre fjerdedele af dets klienter kommer fra andre lande end England, og selskabet er et af de få, der har øget sit overskud og fortsat med at rekruttere igennem recessionen. Rosenfalck kalder interessen flatterende. Senest var det et amerikansk firma.

Franskmænd og serbere

..

Læs også