Den unge tilflytter

Anders Møller er en af de få unge, der flytter til en ø - og han kan li' det

Mød Anders på web-tv på viden.jp.dkAnders Møller tilhører en sjælden race: En 23-årig, der helt frivilligt vælger at flytte til en ø, mens han endnu er under uddannelse. Han er en af de eftertragtede unge, som normalt er umulige at fastholde eller tiltrække til livet på en ø.

At Endelave siden blev øen med størst fremgang i befolkningen, var ikke til at vide, da Anders Møller som nybagt student valgte at flytte hertil. Det var i juli 2007. Og han har ikke fortrudt sit valg.

»Det er lige mig at bo her, og jeg kan ikke se, at afstanden betyder mere, end hvis jeg boede ved København - godt en time, så er jeg i Horsens, som har lige så meget at byde på som så mange andre byer,« siger Anders Møller, der er i lære som it-supporter ved Endelave.net.

Uddannelsen består hovedsagelig af praktik i en virksomhed, men under skoleforløbene på IT-skolen i Vejle, bor Anders Møller i Horsens.

»Heldigvis er der langt mere praktik end skolegang under uddannelsen, for jeg foretrækker helt klart at bo her på øen,« siger han.

Roen på øen

..

Læs også