Afventende finansmarkeder

Slappe takter på aktiebørserne i Europa før FOMC-mødet i USA. Aktørerne brugte en del tid på at granske tal for den kinesiske økonomi.

Det var en anderledes stemning, som fik fat i de europæiske aktiemarkeder tirsdag morgen, for efter mandagens positive takter havde investorerne indtaget en mere forsigtig attitude før det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank.

Investorerne var lidt spændte forud for FOMC-mødet i Federal Reserve, fordi de fleste var overbeviste om, at medlemmerne af markedskomiteen ville få svært ved at sidde fredagens skuffende jobrapport overhørig. Derfor var der udbredte forventninger i de finansielle markeder om, at mødet ville resultere i nye tiltag, som kunne stimulere den økonomiske aktivitet i USA, samt i en forsikring om, at renten i USA vil forblive på det ultralave niveau en rum tid endnu.

Men så længe investorerne ikke kendte udfaldet af FOMC-mødet i Washington tirsdag aften, valgte de at holde lav profil, hvilket forklarede en del af den slappe udvikling, som prægede de europæiske børser.

Mineaktierne, der havde oplevet suset fra den store verden dagen forinden, var i defensiven under tirsdagens handel grundet faldende metalpriser. Metalpriserne blev holdt i skak af tirsdagens styrkede amerikanske dollar, men interessen for mineaktierne var ligeledes klemt af nye nøgletal fra Kina.

Importtal fra Kina

..

Læs også