Rygvind til lufthavnen

Trods islandsk askesky og økonomisk krise steg antallet af passagerer i Københavns Lufthavne med 5,7 pct. i årets første seks måneder.

Sammenlagt passerede 9,9 mio. passagerer igennem Danmarks største lufthavn, der var lukket for de fleste flyvninger i en periode på seks dage i april på grund af de massive islandske askeskyer.

Fremdriften er ifølge det børsnoterede selskab bag lufthavnen skabt af en kombination af et øget udbud af lavprisruter samt åbning af tre nye langdistanceruter fra København til Doha, Toronto og New Yorks JFK lufthavn.

Til gengæld faldt passagerernes indkøb i bl.a. det store indkøbscenter, som de fleste på udlandsdestinationer skal gå igennem for at komme ud til flyene.

Sammenlagt nåede Københavns Lufthavne at runde en omsætning på 1,6 mia. kr. og tjene 481 mio. kr. før skat, hvilket var klart bedre end for samme periode sidste år.

Trods navnet Københavns Lufthavne har det børsnoterede selskab også en ejerandel på 49 pct. i det mexicanske lufthavnsselskab Inversiones y Técnicas Aeroportuarias, som man nu har indgået aftale om at sælge. Bliver salgsaftalen godkendt af de mexicanske myndigheder vil det give det børsnoterede selskab en gevinst før skat på op mod 350 mio. kr.

Læs også