Tvivl om Danske Banks nedskrivninger

Dramatisk kursfald efter forudsigeligt regnskab

Danske Bank-koncernen overdriver formentlig tallene, når banken nedskriver på sine udlån med 3,5 mia. kr., så man nu har sat 45 mia. kr. til side for at imødegå tab på sine udlån.

Det vurderer aktieanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank.

»På den ene side er nedskrivningen af en størrelse, så der er tale om en faldende nedskrivning for sjette kvartal i træk. På den anden side er den rigelig stor, så banken i november formentlig også kan præsentere faldende nedskrivninger for syvende kvartal i træk,« siger Christian Hede.

Han bemærker bl.a., at Danske Bank nedskriver 464 mio. kr. til dækning af tab på nødlidende pengeinstitutter, mens Nordea f.eks. har valgt ikke at nedskrive så stor en andel på denne post i 2. kvartal.

Danske Bank-aktien faldt onsdag med dramatiske 5 pct. selv om kvartalsregnskabet i store træk levede op til analytikernes forventninger, men Christian Hede vurderer, at kursen formentlig hurtigt retter sig igen

»Kursen er steget meget de sidste to uger, og jeg tror, at nogle aktionærer havde sat næsen op efter mere. Da de ikke kunne få det, tog de så den gevinst de kunne få, men det ændrer ikke min opfattelse af, at banken er på vej i den rigtige retning,« siger han.

Læs også