Ny chef skal gøre SAS lækker

Hvis det lykkes at strømline SAS, kan selskabet blive solgt eller fusioneret. Jagten på en ny topchef i flyselskabet er gået i gang, efter at Mats Jansson har meddelt, at han fratræder.

Hvis den nye koncernchef i SAS gør flyselskabet til en succes, er der store chancer for, at han om få år skal dele magten med en boss i Frankfurt, London eller Paris. Opgaven for den kommende førstepilot er at udvikle og trimme SAS til et robust selskab. Dermed kan koncernen igen være attraktiv for en køber eller en partner, som vil få afgørende indflydelse på det skandinaviske flyselskab.

»Vi arbejder på at gøre selskabet så stærkt som muligt. Jeg har aldrig lagt skjult på, at det er bedst for selskabet at komme med i en fusion. Men der skal to til en tango, og hvis ikke der bliver en fusion, så skal selskabet være robust nok til at klare sig selv,« siger Fritz Schur, bestyrelsesformand i SAS.

Han er allerede gået i gang med at finde en afløser for Mats Jansson, som efter knap fire år på topposten i SAS har meddelt, at han fratræder i løbet af efteråret.

Anbefalede samarbejde

..

Læs også