Stor dansk ordre fra Pentagon

Hydrema skal over fem år sælge mineryddere til USA for 168 mio. dollars, tæt på 950 mio. kr.

Miner er en stor fare for bæltkøretøjer i bl.a. Afghanistan.Foto: Polfoto DIGE JENS Den danske virksomhed Hydrema har fået en milliard-ordre af det amerikanske forsvar.Foto: AP Alex Brandon

Midt i bestræbelser på at spare på udgifterne til amerikansk forsvar er det lykkedes den danske virksomhed Hydrema at indgå en omfattende aftale med Pentagon om levering af mineryddere.

Over de kommende fem år skal firmaet levere mineryddere og sikre uddannelse, reservedele og vedligeholdelse. Størrelsen på kontrakten er udefineret, men loftet for budgettet er på 168 mio. dollars.

»Det er et fornemt resultat specielt i disse tider, da amerikanere taler meget om at købe amerikansk, og kongresmedlemmer ser på arbejdspladser i deres distrikt, når de bevilger penge,« siger den danske forsvarsindustriattaché i Washington, Per Lyse Rasmussen.

»Hydrema har udvist den tålmodighed, der skal til herovre,« fortsætter han og understreger, at amerikanerne ikke bare køber her og nu, men først efter en lang testperiode.

Hydremas minerydder bruges af flere Nato-lande og siges at være den sikreste på markedet. Den kan rydde både antipersonel miner og panserminer ned til 30 cm under jorden.

Et gennembrud

..

Læs også