Problem-områder belaster Tryg

På selve driften kører Tryg nu med underskud efter den hårde vinter og store skader. Samtidig skuffer investeringsresultatet.Trygs aktiekurs faldt i går med 4 pct.

Dårligdommene hober sig op for forsikringsbranchen, og den danske gigant Tryg er hårdt ramt.

Ikke alene giver en række forretningsområder direkte underskud efter store erstatningsudgifter til vejrligsskader og tyverier.

Den lave rente gør også ondt, fordi den betyder dårligere forrentning af kundernes penge, som forsikringsselskaberne opkræver på forskud.

Og så ramte Tryg ganske uheldigt på aktiemarkedet i 1. halvår, hvad der kostede et tab på 70 mio. kr., mens forventningen var et overskud på 100 mio. kr.

Overskuddet for 1. halvår landede da også på beskedne 51 mio. kr. efter skat mod godt 1 mia. kr. året før.

Tryg reagerede i går prompte på de negative signaler ved at sende en meget stor regning videre til kunderne. Samlet set lyder den på 2,5 mia. kr. over de kommende fire år i form af præmiestigninger.

Af dem ender omkring halvdelen hos de danske forsikringstagere. Resten må primært de norske kunder betale:

»Vi ønsker ikke at slække på den kvalitet, kunderne oplever. Vores erfaring er, at danskerne godt vil betale for at være ordentligt forsikret,« siger Trygs topdirektør Stine Bosse, der henviser til, at for meget priskonkurrence efter hendes opfattelse har »ødelagt« det britiske forsikringsmarked.

Advarsel mod lave priser

..

Læs også