Lille tysk firma forrest i el-kapløb

Elektronikfirmaet Mennekes ser ud til at skulle sætte normerne for stik og stikdåser til elbiler og ladestandere i Europa.

Berlin Mens verdens første rally for el-biler - en fire dage lang og 560 km lang tur over Alperne - netop er afviklet og sikkert vundet af den amerikanske roadster Tesla, er et andet kapløb inden for »next generation mobility« i fuld gang: kampen om at vinde markedet for opladere og stikdåser til elbiler.

Her ser det ud til, at et lille, upåagtet tysk firma løber med førstepræmien og måske oven i købet kommer til at sætte den europæiske standard for stikdåser.

For et år siden var der ikke mange, der kendte Mennekes Elektrotechnik GmbH fra Sauerland. Men i september 2009 under bilmessen IAA i Frankfurt skulle alle pludselig hen og se den nyudviklede ladestation og stikket, der skulle forsyne elbilen med ny energi.

Siden har der været så travlt med ordretilgangen, at det lille firma, der i år fylder 75, har haft svært ved at følge med.

Ganske vist udgør seriefremstilingen til elbilerne endnu kun en mindre del af Mennekes' årsomsætning på 100 mio. euro, men siden IAA-messen er der allerede solgt 1.000 ladestationer.

De koster henholdsvis 1.000 og 8.000 euro afhængigt af, om der er tale om den simple variant til hjemmet, eller om det skal være en ladesøjle til at opstille i det offentlige rum med tilhørende afregningselektronik.

Millionordrer

..

Læs også