Euroen kom på benene igen

Stemningen på aktiebørserne var god, selv om aktørerne var forsigtige.Euroen genvandt lidt af sin tabte styrke over for den amerikanske dollar.

Brevkasse for investorerInvestorerne i de europæiske aktiemarkeder havde tilsyneladende genvundet købelysten først på tirsdagen, men de manøvrerede med den allerstørste forsigtighed, fordi de færreste var helt trygge ved situationen.

Adskillige investorer er fortsat på sommerferie, hvilket er med til at holde omsætningen i aktiemarkederne på et behersket niveau til skade for købelysten. Så længe omsætningen ikke mander sig op til acceptable højder, har de aktive investorer svært ved at bedømme, om der er vægt bag en bevægelse uanset dens retning, og det får en del aktører til at se tiden an.

Nøgletallene har heller ikke været alt for overbevisende på det seneste, og så har meldingerne fra det seneste rentemøde i Washington stadig en fremtrædende placering i manges bevidsthed, fordi Federal Reserve forudså aftagende vækst i USA's økonomi.

Når alt dette lægges sammen, er en lang række investorer nået til den konklusion, at det måske er bedst at holde sig på sidelinjen et stykke tid endnu, men tirsdag formiddag var flere alligevel kommet ud af busken for at gøre lidt forretninger, hvilket gav de ledende indeks et løft.

Formiddagens handel forløb imidlertid ikke uden skuffelser, for den tyske ZEW-indikator, der lodder stemningen blandt økonomer og større investorer, kunne ikke leve op til markedets forventninger.

Uventet stort fald

..

Læs også