Usikkerhed om stigende ledighed

Antallet af arbejdsløse er steget kraftigt i juli, når man også tæller de aktiverede med. Det er usikkert, hvordan arbejdsmarkedet vil udvikle sig de næste par måneder.

Signalerne fra arbejdsmarkedet er blandende.

Nye statistikker viser, at flere er blevet arbejdsløse mellem juni og juli. Tallene peger i en helt anden retning end onsdagens tal for beskæftigelsen, der viste fremgang på arbejdsmarkedet i løbet af foråret.

Til sammen tegner tallene et billede af et arbejdsmarked, hvor det er usikkert, hvad fremtiden bringer.

»Der kommer lidt blandede signaler fra arbejdsmarkedet for tiden. Kurven for ledigheden peger overraskende kraftigt opad i juli måned, og det antyder, at arbejdsmarkedet stadig er sårbart. Omvendt fik vi nogle tal i onsdags, der viste stigende beskæftigelse, og det antyder i hvert fald, at det ser lidt bedre ud end tidligere. Konklusionen er, at det er usikkert, hvor godt arbejdsmarkedet egentlig har det,« siger Jacob Graven, cheføkonom i Sydbank.

Når man tæller ledige i aktivering med, steg antallet af arbejdsløse med godt 5.000 i juli. Ledigheden er steget uafbrudt siden juni 2008, og i den nyeste opgørelse står 171.000 danskere registreret enten som arbejdsløse eller i aktivering.

Et ufuldstændigt billede

..

Læs også