Mærsk er rigest

Mærsk Mc-Kinney Møller topper stadig listen over Danmarks rigeste.

Med en formue på 125 mia. kr. kan Mærsk Mc-Kinney Møller stadig bryste sig af at ligge som en meget klar nummer et på listen over Danmarks rigeste. Det viser en ny opgørelse fra Berlingske Nyhedsmagasin.

Opgørelsen omfatter de 50 største formuer i Danmark, som tilsammen udgør 400 mia. kr. Et tal, som er vokset med hele 48 pct. det seneste år.

»Det er en meget markant fremgang, der først og fremmest er kommet, i kraft af at driftsindtjeningen er blevet forbedret i mange virksomheder. Dermed er den ventede fremtidige indtjening nu langt større end tidligere,« siger journalist Ejlif Thomasen, der står bag beregningerne.

Efter en voldsom tilbagegang under den økonomiske krise er der altså igen gang i dansk erhvervsliv, og ejerne skovler penge ind.

Den store formuegevinst betyder, at langt det meste af sidste års tab på 169 mia. kr. er genvundet.

Den sikre genganger på listen, Hr. Møller, har en personlig formue på 8,3 mia. kr. Mærsk-familiens samlede formue på 125 mia. er tre-fire gange mere end den næststørste formue, som tilhører Lego-familien, Kirk Kristiansen. To rekordregnskaber i træk har øget Lego-ejernes konto til 34 mia. kr.

/ritzau/

Læs også