Dagen endte med små bevægelser

Torsdag endte med marginale rentestigninger, da den næsten endeløse serie af svage amerikanske makrotal sluttede med positive ugentlige arbejdsløshedstal.

De seneste mange svage makroøkonomiske tal fra USA har sat gang i spekulationerne om opsvingets holdbarhed, men det blev sat på hold for en stund.

Det amerikanske arbejdsmarked får ekstra opmærksomhed i øjeblikket, da opsvinget ikke har forplantet sig til arbejdsmarkedet i det omfang, man tidligere havde håbet. Især de ugentlige ansøgninger om understøttelse har skuffet over en længere periode, men det blev denne gang til en positiv overraskelse. Antallet af anmodninger om understøttelse faldt til 473.000, og det var et stykke under analytikerprognosen på 490.000 nye understøttelsesanmodninger.

»Det var en positiv overraskelse, men opgørelsen afspejler fortsat et svagt arbejdsmarked. Som tommelfingerregel siger man, at de ugentlige anmodninger om understøttelse skal under 400.000 for at indikere jobskabelse,« udtalte seniorøkonom Rasmus Gudum-Sessingö fra Handelsbanken til RB-Børsen.

Fokus rettes nu mod fredagens begivenheder, hvor der er flere i spil. Et centralbankchefmøde i Jackson Hole, Wyoming USA, vil trække en stor del af opmærksomheden. Det bliver specielt interessant at høre talen fra den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke, og hans vurdering af fremtidsudsigterne for økonomien efter den seneste række af ringe nøgletal og spekulationer om opsvinget.

Amerikansk økonomi kommer også i fokus med den reviderede udgave af BNP-opgørelsen for 2. kvartal. Økonomerne venter en nedrevidering til en vækst på 1,4 pct. på annualiseret basis sammenlignet med en vækst på 2,4 pct. i den forrige opgørelse. Endelig kan revideringen af forbrugertillidsbarometeret fra University of Michigan tage lidt fokus.

RB-Børsen

Læs også