Opkøbsbølge skyller banker væk

De mange sammenlægninger i banksektoren vil fortsætte i de kommende år og måske tage yderligere til. Der er nemlig fortsat store problemer for de danske pengeinstitutter, fremgår det af ny rapport

Vanskelighederne vil også i de kommende år tårne sig op for de danske bankdirektører. En del bliver ramt så hårdt, at de bliver nødt til finde sammen med andre banker for at stå stærkere. Den negative udvikling skyldes, at de store tab på kunder inden for landbruget og erhvervsejendomsmarkedet endnu ikke er forbi.

Samtidig er den danske banksektor endnu massivt understøttet af statsgarantier, og der kan sættes spørgsmålstegn ved styrken af det økonomiske opsving, påpeger kreditvurderingsbureauet Moody's i en ny rapport om den danske banksektor.

En af forfatterne til rapporten, senioranalytiker Oscar Heemskerk, forudser, at konsekvensen vil være et fortsat højt niveau af opkøb og fusioner hos de danske banker i de kommende tre år, indtil statsgarantierne, der holder hånden under bankernes evner til at skaffe lån, falder bort.

Svært at skaffe kontanter

..

BRANCHENYT
Læs også