Skatteadvokat: Store huller i retssikkerheden

Det er nødvendigt at ændre radikalt på den måde, som Danmark afgør skattesager på, mener et af landets største advokatfirmaer. Ikke juridisk-kyndige afgør yderst komplekse skattesager.

Det står så galt til med retssikkerheden på skatteområdet, at en af landets største advokatvirksomheder, Bech-Bruun, opfordrer skatteminister Troels Lund Poulsen (V) til at gribe ind og gennemføre vidtgående ændringer.

I et åbent brev til ministeren råder skatteadvokat og partner Michael Serup den nye skatteminister til at vælge retssikkerhed som sit varemærke, og han mener, at ministeren bør rette op på sine forgængeres årelange forsømmelser.

»Situationen er alvorlig,« siger Michael Serup.

Ifølge ham halter det på en række punkter. Bl.a. kritiserer han, at politisk udpegede ikke-juridisk sagkyndige afgør sagerne i Landsskatteretten.

»Der kan være gode grunde til, at lægmænd er med til at dømme i straffesager. Men hvorfor holder vi fast i et system, hvor ikke-sagkyndige personer afgør dybt komplicerede skattesager, som handler om lovfortolkning og snitflader til EU-retten?« spørger Michael Serup.

25 minutter

..

BRANCHENYT
Læs også