2-3 mio. for en kontrakt med et team

Der skal mange penge til, hvis man vil dyrke motorsport på topplan. Den 26-årige racerkører Kasper Andersen skaffede i løbet af et års tid 2 mio. kr. ved at sælge sig i anparter til sponsorer.

Hvordan fik du ideen om at sælge anparter i dig selv?

»Det var min far, der kom på ideen. Vi havde tænkt på det et par år, så da der var behov for kapital, forsøgte vi. Inden for et års tid havde vi solgt anparter for 2 mio. kr., så det var over al forventning.«Hvad brugte du pengene på?

»Når man skal have en kontrakt med et team, skal man selv betale. Det koster mellem 2 og 3 mio. kr. for en sæson, så det gik pengene til.«Hvad betød pengene for dig?

»Havde jeg ikke solgt anparter for 2 mio. kr., havde jeg ikke været her, hvor jeg er i dag. Det var et nøgletidspunkt i min karriere. Et år, da jeg kørte godt og fik mange gode resultater.

Så pengene var en afgørende faktor for mit videre forløb på det tidspunkt.«

Hvad er dit mål i dag?

»Jeg har altid gået efter at komme til at køre Formel 1, men jeg er også realistisk og kan se, at det løb er kørt nu. Det kommer man ikke til, medmindre man er meget ung eller har enormt mange penge med i ryggen. Jeg har helt klart vist noget i perioder af min karriere, hvor store investorer kiggede på mig. Man hvis man har en uheldig periode, kan det hurtigt gå tabt. Mit mål i dag er at komme til at leve af at køre. Enten DTC, Le Mans eller whatever.«Hvad får anpartshaverne tilbage?

»Som det er lige nu, er der ikke rigtig nogen penge. Det er først, når man kommer i Formel 1 eller Le Mans, at der er gode penge den anden vej. Men jeg håber da, at jeg på et tidspunkt kan tjene noget hjem til dem.«Betyder det meget for dig at kunne betale tilbage?

»Ja. Hvis jeg kan få lov at give penge tilbage til folk, ved jeg, at det har været en kæmpe succes. Det ville være det ultimative.«

BRANCHENYT
Læs også