Racer-kører på anparter

For tre år siden gad Per Nørgård Smed ikke se motorsport. I dag står han forrest, når bilerne drøner forbi. Han har nemlig anparter i en af kørerne.

En opvækst som nabo til Jyllandsringen skabte ingen interesse for motorsport.

Han tog af og til over på banen, når der var motorløb, men det var kun for at passe sit job som sodavandssælger på den ene tribune.

»Jeg fulgte ikke med i løbene, når jeg var på arbejde. Det sagde mig ikke en skid,« siger Per Nørgård Smed.

Som ældre så han heller ikke Formel 1 i fjernsynet. Der skete for lidt, så det var kedeligt. Lige indtil det en dag for omkring tre år siden bankede på døren.

En ung mand fra lokalområdet kom ind og spurgte om lov til at præsentere sit projekt. Han ledte efter penge til at finansiere sin karriere som racerkører og udbød derfor anparter i sig selv.

»Jeg faldt for hans charme og købte en anpart for 5.000 kr.,« fortæller Per Nørgård Smed, som tidligere havde sponsoreret lokale idrætsfolk og så det som sin pligt at hjælpe unge talenter. Men denne gang var lidt speciel, for anparten gav mulighed for at vinde pengene tre gange igen.

Den unge racerkører var Kasper Andersen. En ung mand fra lokalområdet, der drømte om at køre Formel 1. Per Nørgård Smed kendte kun lidt til ham fra lokalavisens spalter, men efter at have købt den første anpart, søgte han efter mere information på internettet. Han ville vide, hvem han havde givet penge og fandt hurtigt ud af, at det var et sprudlende talent med en professionel tilgang til sin karriere.

Usædvanligt talent

..

BRANCHENYT
Læs også