Ny hedgeforening til millionærer

Nykredit vil med en ny hedgeforening skabe positive afkast, uanset hvordan de økonomiske konjunkturer er. Det skal ske ved at investere i guld, olie, aktier og obligationer.

Hedgeforeninger har fået et dårligt ry, men alligevel sender Nykredit en ny på markedet, som er målrettet millionærer.

Den dårlige omtale skyldes ikke mindst, at kunder i Jyske Bank har tabt 800 mio. kr. på en hedgeforening med obligationer, som blev solgt på at have en begrænset risiko. Netop den sag har fyldt meget i diskussionerne i Nykredit op til lanceringen af det nye produkt, som har fået navnet Hedgeforeningen Nykredit Alpha, Afdeling AIDA.

»Det er noget, vi har diskuteret intenst. Og spørgsmålet om hedgeforeningers omdømme i lyset af Jyske Banks hedgesag er også det, jeg oftest har fået, når jeg har holdt oplæg om vores nye produkt internt i koncernen,« siger Teis Knuthsen, investeringsdirektør i Nykredit Asset Management.

Trods det dårlige omdømme har Nykredit valgt at holde fast i, at det nye produkt skal lanceres som en hedgeforening. Det giver flere frihedsgrader end en traditionel investeringsforening, og frihedsgraderne er afgørende. Kundernes penge bliver investeret i guld, olie, aktier og obligationer, og de fire aktivklasser klarer sig forskelligt, alt efter hvor i konjunkturcyklussen økonomien befinder sig. Målet er at tilbyde et produkt, som leverer positive afkast, uanset om der er højkonjunktur eller recession.

»Med en hedgeforening kan vi f.eks. investere 100 pct. i guld og være helt ude af aktiemarkedet,« siger Teis Knuthsen.

Bedre end aktier

..

BRANCHENYT
Læs også