Endelig positive tal fra USA

Den private sektor skaber flere job end forventet, og det mindsker frygten for en ny recession.

Frygten for en ny recession i verdens største økonomi er blevet kendeligt mindre efter, at den private sektor i USA i august skabte 67.000 nye job.

Korrigerede tal viser, at den private sektor i juli skabte 107.000 nye job.

De friske data fra Arbejdsministeriet i Washington DC er bedre, end økonomer og analytikere har ventet, og det betød fredag stigende kurser på aktier og et tilsvarende kursfald på obligationer, hvilket sendte renten i vejret.

Fortsætter denne tendens, kan danske boligejere se en konverteringsbølge til 4 pct. fast forrentede lån fortone sig i horisonten. Fredag eftermiddag efter offentliggørelsen af de amerikanske ledighedstal faldt kursen på 4 pct.s realkreditobligationer, og selv om kursniveauet fremdeles er historisk højt, kan det hurtigt ændre sig, hvis de økonomiske nøgletal fra USA fortsætter med at overraske positivt.

Har optimismen således fået et længe tiltrængt løft, skal det dog noteres, at den samlede arbejdsløshed i USA fortsætter med at stige. I både juli og august faldt beskæftigelsen med 54.000, hvilket bringer arbejdsløsheden op på 9,6 pct., hvilket især skyldes tilstrømningen til arbejdsmarkedet af kandidater fra de videregående uddannelser.

Arbejdsløsheden befinder sig på det højeste niveau i mere end et kvart århundrede og er mere end nogen anden faktor bag den øjeblikkelige utilfredshed med præsident Barack Obama, der ses i meningsmålingerne.

Nye ideer fra Obama

..

BRANCHENYT
Læs også