Pæne plusser efter stærk jobrapport

Følg aktiekurserne onlineSkuffende ISM-tal fra USA barberede toppen af C20-stigningerne efter ellers positive tal i den amerikanske jobrapport tidligere fredag.

C20indekset endte med et plus på 0,4 pct. i 408,3. Danisco og FLSmidth lå i front efter varme meldinger fra analytikersiden. Den tungtvejende Novo Nordisk-aktie tyngede indekset.

»Det var i særdeleshed de cykliske aktier, der fik lov at trække lidt op oven på jobrapporten. Vi har set nogle pæne nøgletal på det seneste, men det er for tidligt at snakke om en tendens i nøgletalsbilledet. I det store hele skabes der stadig alt for få job i USA,« siger Ole Kjær Jensen aktiechef hos Sydbank.

Tallene for den amerikanske jobskabelse fulgte i slipstrømmen af onsdagens ISM-tal for industrien og understøttede Nordeas syn på FLSmidth, A.P. Møller - Mærsk og DSV.

»Alle tre er blevet straffet urimeligt hårdt, hvis en nedtur i økonomien undgås, som vi vurderer vil være tilfældet,« konstaterede storbanken i sin morgenrapport.

A.P. Møller - Mærsk lukkede med en stigning på 0,3 pct. til 45.520. Udviklingen på shippingmarkedet i august vurderes at have haft en neutral påvirkning på A. P. Møller - Mærsk, en positiv påvirkning af D/S Norden og en negativ påvirkning af D/S Torm. Det vurderede Sydbank i kommentaren Shippingnyt. D/S Norden lukkede 1,3 pct. højere i 235, og Torm lukkede med en stigning på 0,2 pct. til 42,4.

Danisco fik hævet sit kursmål af Nordea fra 575 kr. til 660 kr., og banken gentog sin anbefaling på Danisco-aktien, som lyder på "stærkt køb". Danisco-aktien lukkede 3 pct. højere i 444,5, mens Novozymes endte med et minus på 1,0 pct. til 719.

I banksektoren har flere af aktierne været under lup hos finanshuset Morgan Stanley. De to storbanker Nordea og Danske Bank fik anbefalinger i hver sin ende af skalaen. Danske Bank fik genoptaget dækningen med "overvægt", mens Nordea indledtes med en "undervægt"-anbefaling.

Danske Bank lukkede 0,7 pct. højere i 138, mens Nordea lukkede 1,3 pct. lavere i 54,0. Jyske Bank lukkede 3,5 pct. højere i 205.

Amagerbanken lukkede massive 41,7 pct. højere i 8,5. Stigningen indikerede øget tiltro til et vellykket redningsforsøg. Torsdag var sidste dag for handel med tegningsretter, og emissionen i banken, der skal skaffe 750 mio. kr., slutter tirsdag.

Vestas steg 0,1 pct. og endte i kurs 221,7. Vestas kan risikere at måtte nedjustere forventningerne til 2010 en tredje gang, idet bankerne begrænser lån til vindmølleparkudviklerne, og selskabets konkurrenter tager markedsandele. Det sagde SAM Group Holding AG's Thiemo Lang, som, ifølge Bloomberg News, er manager i den højest rangerede blandt 41 fonde, der investerer i ren energi.

Lavprisflyselskabet Cimber lukkede 2,0 pct. højere i kurs 2,56. Cimber offentliggjorde foreløbige tal for 1. kvartal, hvor årsforventningerne blev fastholdt.

BRANCHENYT
Læs også