Uventet god jobrapport fra USA

Den amerikanske beskæftigelsesrapport overraskede positivt. Det skærpede snart investorernes appetit på risikobetonede aktiver.

En tilforladelig stemning indfandt sig på de europæiske børser kort efter åbningen fredag, da investorerne krydsede fingrene for, at dagens vigtigste begivenhed - offentliggørelsen af den amerikanske beskæftigelsesrapport - ville vise, at opsvinget i den globale økonomi var intakt.

For blot en uge siden havde investorerne deres bange anelser med hensyn til helbredstilstanden i den amerikanske økonomi, og det har de for så vidt stadig. Men i ugens løb er der kommet overraskelser fra USA i form af uventet stærke tal fra boligmarkedet samt en flot ISM-indikator, og det har været med til at dulme nerverne, hvilket forklarede den mere fortrøstningsfulde attitude før for offentliggørelsen af den officielle jobrapport fra USA.

Og deres satsning blev ikke gjort til skamme, for selv om indholdet i fredagens amerikanske jobrapport langt fra imponerede, så var den bestemt ikke uden et positivt islæt, og den var klart bedre end ventet.

I august forsvandt der 54.000 arbejdspladser uden for landbruget i USA, og den udvikling lader en del tilbage at ønske, fordi stigende beskæftigelse anses som et kardinalpunkt, når det gælder økonomiens chance for at mande sig op til et holdbart opsving.

Positiv overraskelse

..

BRANCHENYT
Læs også