Videokonference i HD

Logitechs nye web-kamera har en usædvanligt høj opløsning.

Foto: JP

Logitech har udviklet en ny serie web-kameraer til både bærbare og stationære computere. Topmodellen, HD Pro Webcam C910, har en usædvanlig høj opløsning på hele 5 megapixels.

Man kan optage video i fuld HD-opløsning (1080p), og man kan anvende web-kameraet til videokonference i almindelig HD (720p). Lyden er i stereo, idet der sidder en mikrofon i hver side af det bredt designede kamera.

Logitech har udviklet sin egen videokonference software, Logitech Vid HD, som man kan anvende til at føre videokonferencer med. Men man kan også anvende kameraet til videosamtaler i andre kommunikations-programmer, f.eks. Skype, Windows Live Messenger, Yahoo, Gmail Voice m.fl. Videosamtalen vil være i HD-kvalitet, hvis programmet understøtter det.

Den software, der følger med kameraet, er ganske avanceret. Men Logitech har også mange års erfaring i produktion af web-kameraer og software til dem. Og man kan med et enkelt klik uploade f.eks. sin HD-video til YouTube.

Logitech HD Pro Webcam C910 koster 749 kr. incl. moms. Den kan monteres på fladskærme til stationære computere, men kan også sættes på bærbare - kameraet kan dog kun delvist foldes sammen, så det vil fylde lidt, hvis man skal transportere det. Derimod er modellen mindre, HD Webcam C510 til 379 kr. født til bærbare. Det har en lidt mindre still-billedopløsning end topmodellen, men optager video i Full HD.

BRANCHENYT
Læs også