En seriøs erhvervs-mobil

iPhone har et ry for at være for pjattet til at være en seriøs erhvervs- telefon. Det passer ikke. Vi har testet telefonen og kan konstatere, at iPhone er en fremragende business-mobiltelefon.

Apples iPhone er ikke kun til at snakke i. Den er også til musik, YouTube-videoer, Facebook, fotos og MMS-beskeder til vennerne dagen lang. Og den kan proppes med sjove og underholdende programmer (såkaldte apps).

Det har fået mange virksomheder til at afvise iPhone som et bud på en seriøs erhvervs-mobiltelefon. Hvilket er synd. For iPhone 4, som vi har testet, er en fremragende telefon til arbejdsbrug. Den er faktisk mere velegnet som arbejdsredskab, end mange traditionelle smartphones.

Og det er stadig flere virksomheder begyndt at indse. Senest har Lego indført iPhone som virksomheds-mobil.

Men Apples iPhone har stadig et image som useriøs underholdnings- og livsstils-mobil imod sig i mange virksomheder.

iPhones berøringsfølsomme touch-skærm og den nemme måde at betjene mobilen på kan dog ikke længere afskrives som et modelune eller som noget, der kun hører livsstils-mobiler til. Touch-skærme er nu standarden for den måde, næsten alle smartphones fremover fungerer på:

Konkurrenter som Sony Ericsson, Samsung, HTC, LG m.fl. skovler for tiden telefon-modeller ud med det konkurrerende Androidsystem, der også styres med touch-skærm (og som ligner iPhones). Microsoft er på vej med sin næste generations Mobile 7-telefonsystem, der også styres med fingrene ligesom iPhone, så man slipper for en kikset indbygget tryk-pen. Nokia er også på vej. Og selv RIMs hardcore erhvervsmobil Blackberry er netop kommet i en version med touch-skærm.

Født til at være online

..

BRANCHENYT
Læs også