Private er klar til investeringskaos

Helt usædvanligt har de private investorer reduceret deres værdipapirbeholdning, før truslerne om ny økonomisk nedtur er opstået.

Gør det selv-investorerne er på forkant med en ny økonomisk nedtur. Normalt er de private de sidste som forlader markedet. Men denne gang begyndte private husholdninger allerede i foråret så småt at sælge ud og at holde igen med nye køb.

En ny opgørelse fra VP viser, at private investorer gennem det seneste år har mindsket deres andel af danske værdipapirer. Der er ikke tale om noget vildt udsalg, men en lille reduktion jævnt hen over året.

Der er reduceret i både aktier, obligationer og investeringsforeninger efter sidste års rekordafkast. Samtidig er det kontante indestående på danskernes anfordringskonti vokset til rekordhøje 781 mia. kr.

»Kunderne er generelt blevet mere forsigtige. Selv på de gode dage, hvor de hurtige kunder normalt lynhurtigt ville have været med på stemningen tidligere, holder de igen og lader sig ikke rive med. Mange af de meldinger vi får i øjeblikket fra markederne er modsatrettede, og de private investorer har valgt at være forsigtige,« siger afdelingsdirektør Michael Hall, Danske Bank.

Fokus på spredning

..

BRANCHENYT
Læs også