Lavprisselskaberne kaprer kunder

Luftens discountoperatører har klaret sig bedre gennem krisen end de nationale flyselskaber. Magtbalancen i luftfarten flytter sig.

Luftfartens lavprisselskaber er sluppet flyvende gennem den økonomiske nedtur. Flyindustriens europæiske discountoperatører har i det seneste år haft en markant vækst i passagertallene. I samme periode har de store og nationale flyselskaber haft færre kunder. Dermed har de sløje konjunkturer yderligere forrykket magtbalancen i europæiske luftfart.

Den seneste statistik fra lavprisselskabernes medlemsorganisation, ELFAA, viser, at antallet af passagerer på fly med lavpriser i de seneste måneder er vokset med 12 pct. I samme tidsrum faldt passagertallet hos de europæiske netværksselskaber med 2,4 pct. I alt rejste 167 mio. passagerer til lavpris i perioden. De store nationale selskaber, som er med i Association of European Airlines, AEA, mistede 8 mio. passagerer og havde 334 mio. rejsende.

»Tallene viser med al tydelighed den konstant voksende popularitet, som lavprismodellen har opnået blandt de europæiske forbrugere,« konstaterer John Hanlon, generalsekretær i ELFAA.

Skandinavisk succes

..

BRANCHENYT
Læs også