Opbakning til dansk skatteprojekt

Skatteministeriets departementschef Peter Loft håber på et internationalt samarbejde i projektet. De danske skattemyndigheders gennemtrævling af bankoverførsler mellem Danmark og skattely-lande kan komme til at danne international skole.

Projektet, som Skat har døbt Money Transfer, er så vidt vides det første af sin art i verden, og Skatteministeriets departementschef Peter Loft præsenterede det i Istanbul onsdag og torsdag på et todages møde i OECD for de nationale skattechefer, der bl.a. var indkaldt for at diskutere skattely.

Ifølge den danske delegation var interessen så stor, at alle lande har lovet at bistå Danmark i projektet, og Peter Loft forventer, at flere lande snart vil kopiere idéen.

»Alle lande er i den samme situation. Staterne mangler penge pga. krisen, og ingen vil finde sig i disse skattely-arrangementer. Derfor har alle stor fokus rettet mod området,« siger departementschefen.

Peter Lofts udlægning bekræftes af den norske skattedirektør Svein Kristensen.

»Det er et meget interessant projekt, fordi det tager fat i vigtige udfordringer for os som skattemyndighed. Alle tiltag, som giver nye muligheder til kontrol af transaktioner med skattemæssig betydning, skaber stor interesse. Danmark vil få mange henvendelser fra andre lande om dette projektet,« forudser Svein Kristensen.

I Norge har man kontrolaktioner, der ligner, men den norske skatteetat vil alligevel følge Money Transfer tæt.

»Vi vil vurdere, om vi skal lave noget tilsvarende,« siger Svein Kristensen.

Det globale skattevæsen

..

BRANCHENYT
Læs også