Eu sikrer dankortet

EU-Kommissionen meddelte for nylig til den danske regering, at det er traktatstridigt, når vi diskriminerer mellem udenlandsk udstedte og dansk udstedte betalingskort. Men nu lyder der andre toner fra EU.

»Det har på intet tidspunkt være på tale at forbyde dankortet,« siger EU's kommissær for det indre marked, Michel Barnier, under sit besøg i København, hvor han mødes med økonomi- og erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K).

Forbrugerrådets formand, Camilla Hersom, mødes også med den franske kommissær. Hun frygtede forud for mødet, at EU arbejder på at forbyde dankortet, da nogen mener, at det er konkurrenceforvridende.

Forbrugerrådet opfordrede EU-kommissæren til at vise forståelse for behovet for at sikre dankortet, men den opfordring lader ikke til at være nødvendig.

»Vi har haft et godt samarbejde med de danske myndigheder, og vi vil arbejde videre for en løsning, så det ikke går ud over de danske forbrugere,« siger Michel Barnier under et pressemøde i Økonomi- og Erhvervsministeriet. Trods kommissærens udmelding vil Forbrugerrådet kæmpe videre for at sikre, at dankortet kan beholde sin særstatus som gebyrfrit debetkort.

»Dankortet er et godt og billigt betalingsmidler for forbrugerne og samfundet, som stort set alle danskere benytter sig af,« siger Camilla Hersom.

/ritzau/

..

BRANCHENYT
Læs også