Finansfokus - fredag

Medicoselskabet Chemometec er fredag aktuel med sit årsregnskab, hvilket kommer efter en nedjustering af årsforventningerne i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal den 12. maj. Chemometec sænkede her sine forventninger til regnskabsåret 2009/10 til en omsætning på 30-34 mio. kr. og en ebit-driftsindtjening mellem 0 og et tab på 3 mio. kr. Fokus er rettet mod forventningerne til det nye regnskabsår.

Det er desuden værd at bemærke, at der fredag åbnes op for handel med nye Amagerbanken aktier. Det er ventet, at de nye Amagerbanken aktier bliver lagt sammen med de eksisterende Amagerbanken aktier den 24. september.

Det ligner ellers en rolig fredag med en ganske tynd finanskalender, men der er et usikkerhedsmoment med fænomenet Triple Witching. Der er risiko for store udsving i løbet af ugen, da fredag middag byder på den såkaldte Triple Witching i Europa og USA, hvilket er samtidig udløb af aktie- og aktieindeks optioner og futures. Det kan give store udsving i de underliggende aktiver (aktiemarkederne). I Europa sker det op til udløb kl. 12.00. Fænomenet kan resultere i, at meget store handler gennemføres i de underliggende aktiver, men det kan også blive en non-event...

BRANCHENYT
Læs også