Færre boligejere i gældsklemme

De seneste svage stigninger på boligmarkedet har givet et stort fald i antallet af boligejere, der risikerer tab, hvis de sælger i dag. Men eksperter er dybt splittede om den fremtidige udvikling for boligpriserne.

Den lidet attraktive forening af tabs- og gældstruede boligejere har set en medlemsafgang. I andet kvartal var der 15.000 færre boligejere, der ville lide tab på den bolig, de har købt inden for de seneste omkring fem år.

»Analysen viser, hvor mange boligejere der fortsat er fanget i deres bolig i den forstand, at de vil få et tab, hvis de skulle sælge boligen i dag. Dem er der fortsat 145.000 af, og det er mange, men for første gang siden krisen er der i andet kvartal sket et markant fald,« siger Christian Hilligsøe Heinig, seniorøkonom i Danske Bank.

Han understreger, at tallene ikke siger noget om, hvor mange danskere der er teknisk insolvente, dvs. som har så meget gæld i huset, at de ikke vil kunne betale enhver sit, hvis de solgte til dagens pris.

Forklaringen på den lille bedring i markedet er de generelle, beskedne prisstigninger, der har været i gennemsnitspriserne igennem 2010.

Den historisk lave rente

..

BRANCHENYT
Læs også