Nykredit tæt på milliardsalg

Nykredit er tæt på at sælge ejendomme for næsten to mia. kr. til den britiske fond MSS Real Estate. Det er den forhenværende PFA-ejendomsportefølje, der tidligere var ejet af Carsten Leveau og Deutsche Bank, der nu er blevet solgt.

Finansgiganten Nykredit kan så småt begynde om ikke at lægge champagnen på køl så i hvert fald at ånde lettet op. Efter gennem længere tid at have været ufrivillige ejer af hundredvis af ejerlejligheder i det konkursramte Bovista-selskab er koncernen tæt på at have et salg på plads.

Det er den London-baserede MMS Real Estate, der vil købe de mange storkøbenhavnske ejerlejligheder af Nykredit for en pris på omkring 1,9 mia. kr.

Nykredit har haft den store portefølje på bøgerne, siden ejendomsinvestoren Carsten Leveau og hans Centerplan-koncern fik konkurs i efteråret 2008, og har siden forgæves forsøgt at få de mange ejendomme solgt.

Selv om der har været flere interesserede, har Nykredit nemlig kun været interesserede i at sælge til en pris på mindst 1,9 mia. kr., som er den restgæld, der er i de mange ejendomme.

»Vi vil ikke kommentere på hverken konkrete sager eller konkrete kundeforhold. Jeg kan blot konstatere, at vi glæder os over, at der igen er ved at komme gang i det danske ejendomsmarkedet,« siger direktør i Nykredit Bank Bjørn Mortensen.

Ramt af konkurs

..

BRANCHENYT
Læs også