T-bond/valuta: Kursfremgang efter svage nøgletal

De amerikanske obligationskurser lukkede fredag højere. Tal for den amerikanske forbrugertillid skuffede, mens en tam inflationsrapport var med til at øge efterspørgslen efter de fastforrentede papirer. Uden for de amerikanske markeder var der nyt fra Irland.

Den 10-årige amerikanske statsobligationsrente lukkede fredag med en effektiv rente på 2,75 pct. mod 2,76 pct. Den 30-årige obligationsrente lukkede højere med en effektiv rente på 3,91 pct. Den 2-årige lukkede med en rente på 0,49 pct.

Den irske avis Irish Independent skrev fredag, at Irland kan få brug for hjælp fra IMF på et tidspunkt. Dette sker, mens finansmarkederne forbereder sig til udstedelsen af irske statsobligationer for op til 1,5 mia euro på tirsdag i næste uge. Derudover var der tale om fornyet irsk bankuro, idet oppositionen nu ønsker, at regeringen bør forsøge at forhandle med Anglo Irish Banks långivere om, at obligationsejerne skal være med til at dele byrden for afviklingen af den nu statsejede irske bank. De irske renter lå ved dansk lukketid på markante stigninger, og rentespændet til Tyskland lå i et rekordstort spænd. De irske nyheder havde stor indvirkning på markederne...

BRANCHENYT
Læs også