Telenor uddeler fyresedler

Telenor er godt rustet til fremtiden. Det var meldingen fra telekoncernen i februar. Nu får hver 11. medarbejder i Telenor Danmark en fyreseddel.

Telenor Danmark - det tidligere Sonofon - svinger sparekniven og fyrer 200 af koncernens 2.200 medarbejdere.

Telenors danske topchef, Jon Erik Haug, forklarer, at årsagen til massefyringen i Danmarks næststørste telekoncern skal findes i et benhårdt telemarked, hvor konkurrenterne ikke giver ved dørene. Det presser indtjeningen.

»Vi har igennem længere tid set et telemarked, der er præget af hård konkurrence, faldende priser og et fortsat behov for massive investeringer. Der er ikke noget, som tyder på, at denne udvikling stopper,« siger Jon Erik Haug.

At konkurrencen på telemarkedet har ramt Telenor hårdt, kan aflæses i selskabets kvartalsregnskaber.

Overskuddet på den daglige teleforretning nåede i 2. kvartal 22 kr. for hver 100 kr. omsat. Det er det dårligste resultat i halvandet år.

I samme periode er antallet af kunder vokset 218.000 eller 9 pct., drevet frem af mobilforretningen, som i perioden er vokset med 281.000 kunder. Men de mange nye kunder har kun i beskedent omfang formået at hæve toplinjen, der det seneste halvandet år blot kan fremvise en vækst på 1,3 pct.

Derfor er det nødvendigt at skære i omkostningerne, og det er den øvelse, som Telenor-chefen nu kaster sig ud i.

Rammer bredt


..

BRANCHENYT
Læs også