Harme over mediestøtte til Ældre Sagen

25 af Ældre Sagens udgivelser modtager knap 8 mio. kr. i mediestøtte. Ingen andre organisationer er i nærheden af at tage så stor en bid af kagen.

Ældre Sagen er suveræn topscorer, når det gælder den del af den offentlige mediestøtte, som hedder bladpuljen.

I alt får den velpolstrede organisation med mere end 150 mio. kr. i egne aktiver næsten 8 mio. kr. i statsstøtte til sine 25 udgivelser, og det vækker harme visse steder.

Niels Weber, der er leder af ældreklubben OK-Klubben i Kolding, der selv søger om at få del i midlerne, er harm og finder det urimeligt, at en så velhavende forening kan modtage så mange penge.

»Jeg er dybt forundret over, at man kan udbetale 7,8 mio. kr. til en forening, der har splittet det op i 25 udgivelser. Jeg siger ikke, at reglerne er overtrådt, men hvis de ikke er, er der noget galt med reglerne,« siger han.

Bladpuljen, som Ældre Sagen får del i, består af i alt 46,1 mio. kr., som bliver fordelt på i alt 872 modtagere, men med Ældre Sagen som den suveræne topscorer.

Ældre Sagens to udgivelser - Ældre Sagen Nyt og Ældre Sagen Nu - fører an og får begge støtte for mere end 2 mio. kr. om året. Derudover får 16 forskellige udgivelser af Ældre Sagen - Det Sker støtte i størrelsesordenen 50.000-300.000 kr. samt seks lokale udgivelser fra Ældre Sagen.

Intet suspekt


..

BRANCHENYT
Læs også