Tysk bank slår hul i statskassen

Hypo Real Estate blev sidste år reddet af en hjælpepakke på 760 mia. kr. Nu skal banken bruge yderligere 300 mia. kr. Halvdelen af pengene skal bruges til at opdele banken i en sund virksomhed og Europas største finansielle giftdepot.

Berlin Den skandaleramte tyske bank Hypo Real Estate (HRE) fortsætter med at producere negative overskrifter. Efter en redning i 2009 for astronomiske beløb og en de fakto nationalisering fortsætter banken med at suge penge ud af statskassen og give politikerne grå hår i hovedet. Til almindelig forargelse har banken udbetalt bonus til medarbejderne. Nu viser det sig, at regeringen havde godkendt ordningen.

Efter krakket hos Lehmann Brothers sidste år stod Hypo Real Estate i München for tur. Under en af finanskrisens mest dramatiske manøvrer lykkedes det i sidste øjeblik den tyske regering og bankverdenen at skrue en nødhjælpspakke sammen, så sammenbruddet blev - om ikke undgået - så dog udsat. 760 mia. kr. skulle der til i garantier og kontanter for at undgå ikke blot bankens sammenbrud, men formentlig en dominoeffekt på det globale pantebrevsmarked. Bankens chef Georg Funke blev smidt ud og erstattet af Axel Wieandt fra Deutsche Bank - en dygtig ung bankmand, der imidlertid allerede i marts måtte smide håndklædet i ringen.

Send flere penge


..

BRANCHENYT
Læs også