Aktier: Fremgang til Vestas i surt marked

Tirsdagens danske aktiemarked var præget af udsving, hvor Vestas vendte formiddagens fald til en pæn stigning. Carlsberg lå tirsdag i den tunge ende af C20-indekset, der lukkede 0,2 pct. lavere i 416,10. GN Store Nord trumfede William Demants bud på den amerikanske høreapparatproducent Otix, mens Eik Banki fortsatte nedturen efter behov for milliardstor kapitaltilførsel. De europæiske aktiemarkeder faldt 0,1-0,3 pct.

- Vi har svinget en del op og ned i løbet af tirsdagen, og her sidst på dagen faldt vi lidt tilbage efter en skuffende amerikansk forbrugertillid. Vestas kravlede tilbage i plus, efter en uvildig kilde har oplyst, at vingefejlen var en personlig fejl. GN Store Nord var også i vælten, efter selskabets overbud på Otix, der nu skal vurdere, hvilket bud det vil tage. Carlsberg var udsat for gevinsthjemtagning, og meldinger fra SABMiller ser vi som positive for Carlsberg, siger aktierådgiver hos Nordea, Jesper Bamberger, til RB-Børsen.

Vestas lukkede 1,8 pct. højere i kurs 205,7. Finanshuset Bryan Garnier sænkede sin anbefaling af vindmølleproducenten til "sælg" fra "køb". Kursmålet sættes til 170 kr. Det var en menneskelig fejl, der var årsagen til vingeuheldet på Vestas V112-3.0 mølle i Lem i begyndelse af september. Det bekræfter Det Norske Veritas. Knap har Klimakommissionen fremlagt sit forslag om massiv udbygning af vindmøller til havs, før pensionskasserne PensionDanmark og ATP står klar med penge...

BRANCHENYT
Læs også