Manden, der nedstirrer statsministeren

Jyllands-Posten bragte den 20. juli i år nedestående portræt af DIs nye chef, Karsten Dybvad.

Larsen Stine

Vagthunden: Statsministeriets departementschef, Karsten Dybvad, kaldes mere magtfuld end mange af regeringens ministre. Han har både nedstirret statsminister Lars Løkke Rasmussen - og trukket cykeltøjet af ham.

Den 5. april 2008 gjorde Karsten Dybvad noget, kun de færreste har haft held til: Han fik en klump til at vokse frem i halsen på tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). Endda i fuld offentlighed.

Det skete, da han holdt afskedstale til Fogh, den nytiltrådte Nato-topchef, i Statsministeriet. Her gjorde Dybvads ord om op- og nedture i de to mænds samarbejde så stort indtryk på den afgående statsminister, at Fogh med grødet røst måtte overtage mikrofonen med ordene: »Jeg er bange for, at jeg nedbryder mit image som hård mand.«

Det er ikke første gang, at Karsten Dybvad har opnået noget, der er de færreste forundt. Det gælder f.eks. hans lynkarriere med seks jobskift på 12 år, hver gang med et solidt løft op ad magtens stige. Det gælder hans nuværende placering på posten som Danmarks uden sammenligning mest magtfulde embedsmand, departementschef i Statsministeriet.

Og det gælder hans evne til at overgå den nuværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), i stædighed. Den sidste del vender vi tilbage til...

BRANCHENYT
Læs også