Cimber Sterling afhængig af statslån

På tredje måned venter Cimber Sterling på en livsvigtig statsgaranti på knap 50 mio. kr. Flyselskabet har brugt mere end 10 uger på at få ansøgningen gjort færdig.

Lavprisselskabet Cimber Sterling venter nu på tredje måned på at få statsgaranti til et lån, der skal dække udgifterne ved forårets askesky.

Selskabet tabte i alt 47 mio. kr., da den islandske askesky tvang selskabet til at holde flyene på jorden i seks dage i april.

Cimber Sterling erkender, at statsgarantien har stor betydning for selskabets fremtidig økonomi.

Før garantien er på plads, kan Cimber Sterling ikke få refinansieret fly eller komme videre med vigtige elementer i selskabets genopretningsplan.

»Vi er i dialog med en række interessenter omkring sale- and leaseback og refinansiering af vores fly. Men mange af de ting kan vi ikke komme videre med, før vi har statsgarantien på plads,« siger Jacob Krogsgaard, adm. direktør i Cimber Sterling.

Den lange ventetiden skyldes dog ikke smøl fra statens side, fastslår Peter Bruun, kommunikationsrådgiver i Vækstfonden, der administrerer statsgarantierne.

»Vores procedure er tilrettelagt sådan, at vi behandler en ansøgning i løbet af få dage. Så snart vi får en ansøgning giver vi go eller no-go inden for en uge,« siger han.

Hemmelig långiver

..

BRANCHENYT
Læs også