Ølpigernes forhold er blevet bedre

Beer Girls: Carlsberg får ros for indsatsen med at forbedre arbejdsvilkårene i Cambodja. Tilfælde af grov seksuel chikane, druk med kunderne og vold mod pigerne kraftigt på retur.

Efter fire års intens indsats er der ved at være lys for enden af tunnelen for Carlsberg i Cambodja.

Arbejdsforholdene for bryggeriets beer girls er blevet væsentligt forbedret, viser den seneste rapport fra det uafhængige institut Indochina Research. Dermed letter noget af presset på bryggeriet efter tidligere års grufulde beretninger om elendige arbejdsforhold for den del af koncernens kvindelige ansatte.

Problemerne med seksuel chikane er efter fire års indsats næsten forsvundet, og pigerne føler sig sjældnere presset til at drikke med gæsterne. De har stort set alle sammen fået en skriftlig kontrakt, og 96 pct. af pigerne opfatter deres nye uniformer som ”tækkelige”.

På baggrund af de seneste års indsats får Carlsberg og de øvrige ni bryggerier i samarbejdet BSIC i Cambodja ros fra både LO og hjælpeorganisationen Care.

»Det er selvfølgelig rart, at det går i den rigtige retning. Det har været en lang og hård proces at nå så langt. Men det viser også, at det kan betale sig at gå sammen om at sætte sig nogle etiske standarder. På trods af de positive resultater er der stadig et stykke arbejde, der skal gøres. Arbejdsforholdene er ikke gode nok endnu,« siger Anne-Marie Skov, senior vice president, Group Communications og CSR hos Carlsberg.

Udnyttelse og vold

..

BRANCHENYT
Læs også