Ny dansk elbil skal række langt

Qbeak hedder en ny dansk elbil, udtænkt af Horsens-virksomheden Ecomove. Planen er at åbne en samlefabrik i Horsens-området næste år. De første biler ventes på gaden i 2012.

Ambitionerne rækker langt videre end pizzaudbringning og nørdet nærtransport for den kommende danske elbil, Qbeak, som foreløbig findes som prototype, men som i alt væsentligt er tæt på at være produktionsmoden.

Bag bilen står en entusiastisk iværksætter og nogle ligesindede, som de seneste par år har arbejdet på projektet tidligt og sent, godt hjulpet af mange penge fra troende investorer.

Hovedkraften i projektet er Mikkel Steen Pedersen, der for nogle år siden opnåede anerkendelse for sportsvognen Roadrazer, et projekt, der dog de seneste par år har været sat i skyggen af udviklingsarbejdet med elbilen.

Meningen hos Horsens-virksomheden Ecomove har været at designe en elbil, der kan tilpasses individuelle behov. Det hævdes skråsikkert, at bilen vil sætte nye standarder for, hvor langt en elbil kan køre på en opladning, og hvor energieffektiv en elbil kan blive.

Under alle omstændigheder står man nu med en prototype, som bryder med vante forestillinger om begrebet bil - da den fra begyndelsen er tænkt som en elbil og ikke er en ombygget benzinbil.

Ren klimasamvittighed

..

BRANCHENYT
Læs også