Rapport kan angribe ølindustrien igen

Den lokale ngo-gruppe Sirchesi er ved at lægge sidste hånd på sin rapport om beer girls i Cambodja.

Ølindustriens største kritiker i Cambodja er en lokal ngo-gruppe, Sirchesi, der ledes af den canadiske professor Ian Ludek. Han har gennem mange år kritiseret bryggerierne for deres behandling af beer girls, og han mener, at der er lang vej igen.

Sirchisi indsamler og udgiver rapporter om forholdene for beer girls i Cambodja, og resultaterne har tidligere afveget meget fra rapporterne fra ølindustrien. Ian Ludek er netop i gang med at behandle sine seneste data, og hans rapport ventes på gaden snart.

Han har tidligere angrebet ølindustrien for ikke at være dybdeborende nok med hensyn til eksempelvis at få fastslået, hvor mange genstande pigerne drikker hver aften.

Desuden er han utilfreds med den løn, som pigerne får, og tilbuddene om lægebehandling. Især hvis pigerne pådrager sig hiv-smitte. Han mener, at bryggerierne burde betale for behandlingen og være mere aktive på det medicinske område. Det er et område, som ngo'ere og eksperter er uenige om.

Eksempelvis mener Care, at industrien generelt skal holde sig væk fra den slags, dels fordi de ansatte bliver afhængige af virksomhederne for at få medicinsk behandling, dels fordi det kan betyde, at mange ulande derfor afstår fra at opbygge et sundhedsvæsen, der kan komme alle til gode.

»Ian Ludek så gerne, at øl-industrien forsynede kvinder, der har fået hiv, med medicin mod sygdommen. Jeg er ikke enig i det synspunkt. Ingen ansat bør være afhængig af sin arbejdsgiver for at kunne få livsvigtig medicin. Der findes allerede et sundhedssystem i Cambodja, og efter min mening skal dette system styrkes for at sikre lige adgang for alle,« siger Sharon Wilkinson, landechef, Care Cambodia.

BRANCHENYT
Læs også