Moderate udsving i markedet

Det blev kun til små udsving på onsdagens rentemarked og en afventende holdning bredte sig, hvor investorerne i høj grad ser frem mod fredagens vigtige amerikanske ISM-erhvervstillidsopgørelse.

Asiatiske nøgletal var med til at præge den europæiske åbning, men effekten aftog.

»De asiatiske tal var med til at give optimisme i den indledende handel, men noget af fokus blev senere flyttet over på ECB's refinansiering, hvor efterspørgslen var svag,« udtalte cheføkonom Jes Asmussen fra Handelsbanken til RB-Børsen.

Natten til onsdag kom der inspiration til markedet fra Asien med tillidstal fra Japan og Kina, hvor specielt sidstnævnte mindskede bekymringerne for en hård landing. Den japanske Tankan rapports hovedtillidsbarometer steg til 8 i 3. kvartal fra 1 i 2. kvartal, hvilket var marginalt bedre end ventet. Modsat viste Tankan også, at virksomhederne er blevet mere pessimistiske, hvilket gav forhåbninger om øget stimulus. HSBCs erhvervstillidsbarometer for Kina viste natten til onsdag en fremgang i september til 52,9 fra 51,9.

Yderligere var der fortsat fokus på bekymringer forbundet med Irland og andre gældsplagede europæiske lande. Irland fik opmærksomhed forud for torsdagens og fredagens præsentationer af de samlede omkostninger forbundet med centralbankens redning af Anglo Irish Bank. Den irske avis the Irish Times skrev, at omkostningerne kan overstige 30 mia. euro.

Onsdag eftermiddag blev de amerikanske MBA boliglånsansøgninger fremlagt, og de faldt 0,8 pct. efter faldet på 1,4 pct. i forrige uge. Dermed blev det svage niveau for boliglåneansøgninger fastholdt.

Fokus er ved at blive indstillet på det amerikanske ISM-indeks, som fremlægges fredag. Torsdag får markederne en forsmag med den regionale erhvervstillidsopgørelse fra Chicago. Økonomerne venter et fald i Chicago-barometeret til 55,7 i september fra 56,7 i august. Yderligere kommer der ugentlige arbejdsløshedstal fra USA.

RB-Børsen

..

BRANCHENYT
Læs også